Üzüm hoşafı diğer hoşaflarda da olduğu gibi soğuk olarak tüketilmesi gereken bir tatlı türüdür. Hoşaf içerisine ayrıca ilave edilecek olan kuru erik, kuru elma ve 1-2 dilim limon ile daha aromalı bir tat elde edilmektedir. Böylelikle daha lezzetli bir hoşaf yapmış olursunuz. Afiyet olsun.
Üzüm Hoşafı Malzemeleri:
Yarım kilo kuru üzüm
Yarım çay bardağı kuru erik
Yarım çay bardağı kuru elma
2 dilim limon
2 su bardağı toz şeker
2 litre su
Yapılışı:
Öncelikle üzümler ayıklanır ve yıkanır. Daha sonra üzüm, kuru erik ve kuru elma ocakta kaynamakta olan suya atlır. Üzümler şişip yumuşamaya başladıktan sonra karıştırılarak, şeker ilave edilir. Dilimlenmiş limon da ilave edildikten 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Hoşaf kaselere boşaltılır. Soğuduktan sonra servis yapılır
Afiyet oldun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder