Tatlılar

Tatlı tarifleri



Şeftali kurabiye yapımı

Malzemeler:

- 250 gr margarin,

- 2 yumurta,

- 1 su bardağı pudra şekeri,

- 1 paket vanilya,

- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı),

- 1 kase şokella,

- 1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası,

- 1 kase toz şeker

Yapılışı:

Yumuşamış margarini, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun. Hamurdan yarım şeftali büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine basmadan fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında beyaz renkte pişirin. Bir kasede şeker boyasını suyla karıştırın. Bir kase boş su hazırlayın. İki kurabiyenin arasına şokella sürüp yapıştırın. Şeftali kurabiyenin bir yanını boyalı suya bir yanını boş suya batırıp toz şekerde yuvarlayıp servis tabağına alın. Arzuya göre üzerlerine birer yeşil yaprak yerleştirerek gerçek şeftali havası verin..Afiyet olsun





Portakallı soslu kek

- 3 yumurta,

- 7 yem.kaşığı toz şeker,

- 7 yemek kaşığı un,

- 1 paket kabartma tozu,

- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu.

Yapılışı:
Yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın. Sarıları şekerle köpük haline gelinceye kadar çırpın. Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu, yumurtalara ekleyin. Portakal suyu ve kabuğunun rendesini katın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp üzerine portakal suyunu gezdirin. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Portakal kabuğu rendesi ile kremayı karıştırın.Kekidilimleyip yanında krema ile servise sunun.Afiyet olsun



 
Süt soslu kek yapimi

Malzemeler:

- 4 yumurta

- 2 su bardağı toz şeker

- 1 paket pirinç unu

- 250 gr tereyağı

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 4 yemek kaşığı kakao

- 2 su bardağı süt

yapılışı:

Kek kalıbını yağlayın. Yumurtalar ve toz şekeri çırpın. Erimiş soğumuş tereyağ, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekliyip kek kalıbına dökün. 180 °C ısıtılmış fırında pişirin. Bir tepsiye ters çevirin. Üzerine sıcakken soğuk süt dökün. Emmesini sağlayın. Önce buzlukta sonra buzdolabında dondurup krem şanti ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun





Sütlü kadayıf dolması

Malzemeler:

- 1 adet yufka

- 1/2 kg. kadayıf,

- 200 gr. margarin,

- 1 su bardağı ceviz.



Şerbeti için:

- 2,5 su bardağı toz şeker,

- 3 su bardağı süt.Yapılışı:

Yufkayı düz bir zemine yayın. Margarini eritin. Yufkayı yağlayın. Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın. Margarini üzerine gezdirin. Çekilmiş cevizi serpin. Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin. Ruloları 2,5 cm. kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın. Süt ve şekerle şerbet hazırlayın. Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün. Cevizle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder