salata çeşitleri
Beyin salatası
Malzemeleri
2 kuzu beyni
2 domates
1 soğan
1 fincan ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
(Hazırlanışı )
* Beyinleri 15 dakikabiraz sirke katılmış suda haşlayalım.
* Beyinlerin zarlarını soyalım.
* Daha sonra ince ince doğrayalım.
* Beyni ince ince dilimlenmii domates ve biber ile karıştıralım.
* Yağ limon suyu ve naneyi ayrı bir yerde sos olarak hazırlayalım.
* Sosumuzu beyin salatasının üzerine dökelim.
* Limon dilimleri,ince ince kesilmiş domates,marul yaprakları ile servis yapalım.
Greyfurtlu Roka Salatası
Malzemeler
2 Adet roka
2 Adet iri portakal
1 Adet greyfurt
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
* Rokaları bol suda yıkayıp, doğrayın ve salata kasesine alın.
* 1 portakalın suyunu sıkın.
* Kalan 1 portakal ve greyfurtun kabuğunu suyup dilimlere ayırın.
* Her dilimin zarlarını temizleyip rokaların üzerine yerleştirin.
* Zeytinyağı, limon suyu, portakal suyu ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın.
* Salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Lezzet Salatası
Malzemeler
1 Adet göbek marul
1 Su bardağı haşlanmış mısır
2 Dilim salam
2 Dilim kaşar peyniri
10 Adet siyah zeytin
1 Adet salatalık
1 Adet domates
1 Adet limonun suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
* Marulu iri iri doğrayıp süzcege alın.
* Bol suda yıkayıp iyice süzülmesini bekleyin.
* Salam ve kaşar peynirini küçük küçük doğrayın.
* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.
* Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve salatalığı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra doğrayın.
* Servis tabağının etrafına domates dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
* Marul, salam, kaşar peyniri, mısır, zeytin ve salatalığı bir kapta karıştırıp servis tabağına alın.
* Tuz, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Marullu Kokteyl Salatası
Malzemeler1 Adet Marul
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Kereviz
1 Adet Ekşi Elma
2 Adet Havuç
3 Adet Haşlanmış Yumurta Beyazı
Sosu için:
3 Adet Haşlanmış Yumurtanın Sarısı
1 Çaybardağı Dövülmüş Ceviz İçi
2 Çorba Kaşığı Çiğ Krema
1 Çay Kaşığı Tozşeker
Yarım Limonun Suyu
1 Kahve Fincanı Zetin Yağı
1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
1 Kahve Fincanı Tulum Peyniri
1 Tutam Rendelenmiş Muskat Hazırlanışı
* Önce sosu hazırlayınız.
* Derin bir kaba haşlanmış yumurta sarılarını ufalayınız.
* Üzerine krema, tozşeker, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, ceviziçi, rendelenmiş muskat, zeytinyağı, ezilmiş tulum peyniri ekleyiniz, hepsini karıştırıp bir sos hazırlayınız.
* Bu sosu buzdolabnda 30 dakika kadar bekletiniz ve bu arada sosu haırlayınız.
* Servis kabına marulları iyice doğrayınız.
* Kereviz ve elmayı küp küp, haşlanmış yumurta beyazını yarım ay şeklinde
* Havuçları rendeleyiniz.
* Bütün malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayınız.
* Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapınız.
Malzemeler1 Adet Marul
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Kereviz
1 Adet Ekşi Elma
2 Adet Havuç
3 Adet Haşlanmış Yumurta Beyazı
Sosu için:
3 Adet Haşlanmış Yumurtanın Sarısı
1 Çaybardağı Dövülmüş Ceviz İçi
2 Çorba Kaşığı Çiğ Krema
1 Çay Kaşığı Tozşeker
Yarım Limonun Suyu
1 Kahve Fincanı Zetin Yağı
1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
1 Kahve Fincanı Tulum Peyniri
1 Tutam Rendelenmiş Muskat Hazırlanışı
* Önce sosu hazırlayınız.
* Derin bir kaba haşlanmış yumurta sarılarını ufalayınız.
* Üzerine krema, tozşeker, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, ceviziçi, rendelenmiş muskat, zeytinyağı, ezilmiş tulum peyniri ekleyiniz, hepsini karıştırıp bir sos hazırlayınız.
* Bu sosu buzdolabnda 30 dakika kadar bekletiniz ve bu arada sosu haırlayınız.
* Servis kabına marulları iyice doğrayınız.
* Kereviz ve elmayı küp küp, haşlanmış yumurta beyazını yarım ay şeklinde
* Havuçları rendeleyiniz.
* Bütün malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayınız.
* Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder