Salatalar

salata çeşitleri



Beyin salatası

Malzemeleri

2 kuzu beyni

2 domates

1 soğan

1 fincan ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı nane

yarım limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

(Hazırlanışı )

* Beyinleri 15 dakikabiraz sirke katılmış suda haşlayalım.

* Beyinlerin zarlarını soyalım.

* Daha sonra ince ince doğrayalım.

* Beyni ince ince dilimlenmii domates ve biber ile karıştıralım.

* Yağ limon suyu ve naneyi ayrı bir yerde sos olarak hazırlayalım.

* Sosumuzu beyin salatasının üzerine dökelim.

* Limon dilimleri,ince ince kesilmiş domates,marul yaprakları ile servis yapalım.





Greyfurtlu Roka Salatası
 Malzemeler

2 Adet roka

2 Adet iri portakal

1 Adet greyfurt

1 Adet limon suyu

2 Çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı



* Rokaları bol suda yıkayıp, doğrayın ve salata kasesine alın.

* 1 portakalın suyunu sıkın.

* Kalan 1 portakal ve greyfurtun kabuğunu suyup dilimlere ayırın.

* Her dilimin zarlarını temizleyip rokaların üzerine yerleştirin.

* Zeytinyağı, limon suyu, portakal suyu ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın.

* Salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.





Lezzet Salatası

Malzemeler

1 Adet göbek marul

1 Su bardağı haşlanmış mısır

2 Dilim salam

2 Dilim kaşar peyniri

10 Adet siyah zeytin

1 Adet salatalık

1 Adet domates

1 Adet limonun suyu

3 Çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz
Hazırlanışı:

* Marulu iri iri doğrayıp süzcege alın.

* Bol suda yıkayıp iyice süzülmesini bekleyin.

* Salam ve kaşar peynirini küçük küçük doğrayın.

* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.

* Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve salatalığı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra doğrayın.

* Servis tabağının etrafına domates dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.

* Marul, salam, kaşar peyniri, mısır, zeytin ve salatalığı bir kapta karıştırıp servis tabağına alın.

* Tuz, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.



 
Marullu Kokteyl Salatası

Malzemeler1 Adet Marul

1 Demet Taze Soğan

1 Adet Kereviz

1 Adet Ekşi Elma

2 Adet Havuç

3 Adet Haşlanmış Yumurta Beyazı

Sosu için:

3 Adet Haşlanmış Yumurtanın Sarısı

1 Çaybardağı Dövülmüş Ceviz İçi

2 Çorba Kaşığı Çiğ Krema

1 Çay Kaşığı Tozşeker

Yarım Limonun Suyu

1 Kahve Fincanı Zetin Yağı

1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi

1 Kahve Fincanı Tulum Peyniri

1 Tutam Rendelenmiş Muskat Hazırlanışı

* Önce sosu hazırlayınız.

* Derin bir kaba haşlanmış yumurta sarılarını ufalayınız.

* Üzerine krema, tozşeker, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, ceviziçi, rendelenmiş muskat, zeytinyağı, ezilmiş tulum peyniri ekleyiniz, hepsini karıştırıp bir sos hazırlayınız.

* Bu sosu buzdolabnda 30 dakika kadar bekletiniz ve bu arada sosu haırlayınız.

* Servis kabına marulları iyice doğrayınız.

* Kereviz ve elmayı küp küp, haşlanmış yumurta beyazını yarım ay şeklinde

* Havuçları rendeleyiniz.

* Bütün malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayınız.

* Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder