MALZEMELER2bardak un
6kaşık tereyağı
6adet yumurta
1bardak küllü su
1kaşık şeker
½ çay kaşığı tuz
Şerbeti: 5bardak şeker, 3bardak suyla kaynatın
Dilber Dudağı Tatlısı tarifi
Küllü suyu bir kap içinde ocağa oturtun ve içine 2kaşık tereyağı katın ve su beyazlaşana kadar kaynatın. Rengi dönünce altını kısın; içine unu ekleyin ve tuzu serpin. Unun kokusu çıkana kadar da karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişice ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri bir kap içinde iyice çırpın; bunu da ılınan karışıma aktarıp yoğurun. Helva kıvamını alınca da hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerine bastırıp düzleştirin. Ardından ortasından büküp dudak şekli veriniz. Kalan yağı kızdırın, hazırladığınız hamurları içinde kızartarak soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çeksinler, soğuduklarında servise sunun.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder